Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Felsőoktatási szakképzések

A képzési szintről általánosságban

Ha rendelkezel érettségivel és szeretnéd bebiztosítani magad, akkor érdemes a kinézett alapképzési szakhoz közeli, gyakorlatorientált oktatást nyújtó felsőoktatási szakképzést is megjelölnöd a jelentkezéskor. Egyrészt azért, mert ha úgy alakul, hogy máshová nem nyersz felvételt, itt is szerezhetsz szakképzettséget, másrészt itt már fél lábbal az egyetemen érezheted magad, hiszen sok tárgyak együtt tanulsz az alapszakos hallgatókkal. Ha ugyanis a felsőoktatási szakképzés után továbbtanulsz a választott szakterületed alapszakján, akkor az addig megszerzett kreditjeid meghatározott arányában felmentést kapsz a tantárgyak alól, valamint a megszerzett okleveled plusz pontokat jelent a felvételi során. Fontos tudni, hogy a 4 féléves szakképzések felsőfokú szakképzettséget adnak, de diplomát nem.

 

Választható szakok

  • Gazdálkodási és menedzsment –Kóstolj bele az üzleti életbe!
  • Kereskedelem és marketing (kereskedelmi szakirány) – Kereskedj okosan!
  • Kereskedelem és marketing (marketingkommunikáció szakirány) – Kommunikálj okosan!
  • Pénzügy és számvitel – SZÁMít a jövőd!
  • Turizmus-vendéglátás (turizmus szakirány) – Otthon a turizmusban – Itt beléphetsz!
  • Turizmus-vendéglátás (vendéglátás szakirány) – Otthon a vendéglátásban–Itt beléphetsz!
 
 

A szakokról bővebben

Gazdálkodási és menedzsment - Kóstolj bele az üzleti életbe!

Ha még nem vagy biztos abban, hogy mivel szeretnél foglalkozni, de érdekelnek a kis- és középvállalatok, multinacionális cégek működése és nem szeretnél hosszútávon elköteleződni egy szakterület iránt, de szeretnél belesni az üzleti világ rejtelmeibe, melyet vállalatnál szerzett szakmai tapasztalattal is kiegészíthetsz, akkor ez a felsőoktatási szakképzés a befutó számodra.
 
Kapcsolódó dokumentumok:
 

Kereskedelem és marketing (kereskedelmi szakirány) - Kereskedj okosan!

A szak a sikeres kereskedés online és hagyományos világába kalauzol. A szak elvégzésével olyan ismeretekkel és készségekkel gazdagodnak a hallgatók, melynek során alkalmasak lesznek a különböző termékek és szolgáltatások beszerzéséhez és értékesítéséhez szükséges döntéshozatal előkészítésére. Az értékesítés szakirány az értékesítési tevékenység folyamatait, a logisztikai műveleteket, az online kereskedelmet vizsgálja. A képzés gyakorlatorientált, melynek során a hallgatók konkrét vállalatok esetében ismerhetik meg az értékesítési folyamatokat. A szak ingyenesen elvégezhető.
 
 

Kereskedelem és marketing (marketingkommunikáció szakirány) - Kommuikálj okosan!

A szak a hatékony marketingkommunikáció világába nyújt betekintést. A szak elsajátításával a hallgatók képesek lesznek egy konkrét marketingkommunikációs kampányt előkészíteni. Ezenkívül, a marketingkommunikáció szakirány, a reklámtevékenységek és PR feladatok megvalósításával foglalkozik. A képzés gyakorlatorientált, melynek során a hallgatók adott vállalatok esetében ismerhetik meg a marketingkommunikáció kialakításának lépéseit, valamint a kampány megvalósítása során jelentkező problémákat.
 
 

Pénzügy és számvitel - SZÁMít a jövőd!

Alapvető célkitűzésünk olyan gazdasági szakemberek képzése, akik elméletileg megalapozott gyakorlati ismeretek, készségek és képességek birtokában alkalmasak számviteli, pénzügyi szakfeladatok végzésére, informatikai megoldások alkalmazására, a gazdálkodás elemzésére, értékelésére és ellenőrzésére. A gyakorlatorientált képzés kiváló alapot nyújt a Pénzügy és számvitel alapszakhoz, illetve a Számvitel mesterszakhoz.
 
 

Turizmus-vendéglátás (turizmus szakirány) - Otthon a turizmusban - Itt beléphetsz!

A képzés célja olyan szakemberek képzése, akik képesek a turizmusban működő mikro- és kisvállalkozások működtetésére, valamint közép-, és nagyvállalatok egyes részlegeiben felső vezetők munkáját segítő szakreferensi és asszisztensi feladatok ellátására. Képzésünk gyakorlatorientált, számos gyakorlati szakemberrel és helyszínnel működünk együtt. A közös alapok mellett turizmus szakirányon a rendezvényszervezés, utazásszervezés, szállodai ismeret, idegenvezetés, turizmus kérdéseit kiemelten kezeljük, az idegenvezetés keretein belül a hallgatók éles helyzetben is kipróbálhatják magukat. Mindez kiegészítve olyan marketing tudással, mely segít elmélyíteni a megszerzett szakmai ismereteket. Az elsajátított tudás továbbfejlesztése érdekében lehetőség van a turizmus-vendéglátás BA szakunkon tovább tanulni, ahol mintegy 2 félévnyi kredit értéket számítunk be.
 
 

Turizmus-vendéglátás (vendéglátás szakirány) - Otthon a vendéglátásban - Itt beléphetsz!

A képzés célja olyan szakemberek képzése, akik képesek a vendéglátásban működő mikro- és kisvállalkozások működtetésére, valamint közép-, és nagyvállalatok egyes részlegeiben felső vezetők munkáját segítő szakreferensi és asszisztensi feladatok ellátására. Képzésünk gyakorlatorientált, számos gyakorlati szakemberrel és helyszínnel működünk együtt. A közös alapok mellett a vendéglátó szakirányon a gasztronómia, a vendéglátás, az étel és ital ismeret fortélyaival foglalkozunk, megfűszerezve az országban egyedülálló vendéglátás gyakorlati vizsgával. A hallgatók alapszintű mikrobiológiai ismereteket szereznek az élelmiszer mérgezések, élelmiszer fertőzések területén, így később képesek lesznek HACCP kézikönyv készítésében közreműködni. Mindez kiegészítve olyan marketing tudással, mely segít elmélyíteni a megszerzett szakmai ismereteket. Az elsajátított tudás továbbfejlesztése érdekében itt is lehetőség van a turizmus-vendéglátás BA szakunkon tovább tanulni, ahol mintegy 2 félévnyi kredit értéket számítunk be.
 
 

(A képre kattintva töltse le szórólapunkat!)