Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Diákélet Miskolcon

Az egyetem VÁROSA

Ha szeretnél látni egy igazán ütős videót az egyetemnek otthont adó városról, akkor nézd meg ezt:
 

 

VÁROS a városban

A Miskolci Egyetem egy város a városban, Magyarország egyetlen campusa. Nagy előnye, hogy szinte ki sem kell mozdulnod, itt mindent megtalálsz: hat kollégium és egy Uni-Hotel, könyvtár, étterem, büfé, papírbolt, sportpályák, konditerem, szauna, és még sorolhatnánk…
 

SOKSZÍNŰ sportolási lehetőségek

Tudtad, hogy minden félévben van egy „kötelezően” sporttal töltendő tanítás nélküli munkanap, a Sportnap, amikor az egyes karok hallgatói összemérhetik sporttehetségüket?  A további részletekért ezt se hagyd ki: 
 

ÖNÁLLÓ kollégiumi élet

Ha szeretnél egy kicsit önállóbb életet élni, és állandóan jelen lenni az egyetemi életben, akkor mindenképpen ki kell próbálnod a kollégiumi létet. Ezt még akkor is megteheted, ha miskolci vagy, mert nálunk található az ország egyik legnagyobb kollégiumi együttese, így még a helybelieknek is tudunk férőhelyet biztosítani: a Bolyai Kollégium hat épületében, illetve az Uni-Hotelben mintegy 2000 hallgató lakik felújított szobákban, családias körülmények között
 

KÜLFÖLDI tanulmányok

Ahhoz, hogy külföldön tanulj, nem kell külföldi egyetemre járnod, hiszen a Miskolci Egyetem is számos lehetőséget kínál Neked arra, hogy valamelyik európai intézmény képzéséhez csatlakozz: ERASMUS MISKOLC Több európai mobilitási programban is részt vehetsz: ERASMUS+, CEEPUS, CAMPUS MUNDI.
 

ÉLMÉNYDÚS hallgatói élet

A campus nappal egyetemi előadások és szemináriumok helyszíne, ahol a hallgatóság sürög-forog tanórái között, mígnem késő délutánra, a tanítási nap végére az egyetem elcsendesedik. Igaz, nem pihen sokáig, éjjel ugyanis újra megmozdul, újra élet járja át közösségi tereit: mégpedig az egyetemi éjszakai élet, amely felejthetetlen élményekkel, barátságokkal és szerelmekkel gazdagíthatja és teheti teljesebbé a hallgatók egyetemi éveit. 
 

DIÁKhagyományok

Tudtad, hogy a Selmeci Diákhagyományok értékét és különlegességét mutatja az is, hogy az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottsága a Selmeci Diákhagyományokat 2014-ben a Szellemi Kulturális Örökség Nemzeti Jegyzékére is felvette? Érdemes megismerned ezt az örökséget: Selmeci diákhagyományok
 

BIZTOS karrier

Mindezek után nincs más dolgod mint, hogy kiválaszd a számodra legmegfelelőbb szakot és beadd hozzánk a jelentkezésedet! Mi pedig garantáljuk, hogy a végzést követően, egy versenyképes diplomával kezedben, szinte azonnali munkába állással építheted további életedet!