Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

EU NEGOTIATION MOOT

Döntéshozatali és szimulációs verseny
2010. szeptember 30., 17:46
Az ’EU Negotiation Moot Társaság’ folytatja oktatási célú szimulációs játékát egyetemi hallgatók részére. A résztvevő egyetemi csapatok egy valós és aktuális európai uniós jogalkotási folyamatot játszanak le. A téma a 2007-2013-as Költségvetési Keretmegállapodás félidőben esedékes felülvizsgálata.
A verseny díjaként a tárgyalási szimuláció résztvevői közös tanulmányi úton vesznek részt Brüsszelben, hogy személyesen ismerkedjenek meg az EU-s intézményekkel.

Az 5. országos EU Negotiation Moot tárgyalási szimulációs verseny 2010. november 4-7. között  kerül megrendezésre a Kaposvári Egyetemen.

A verseny szakmai tréningekből, önálló felkészülésből, majd a több napos szimulációs verseny keretében tartott tárgyalásokból épül fel. A közös munkát lehetőség szerint egy brüsszeli tanulmányút zárja. A játék során a hallgatók nemcsak az EU működését ismerik meg, de olyan készségeket sajátítanak el (prezentációs technika, érvelés, tárgyalástechnika, csapatmunka, stresszkezelés) melyek később előnyt jelentenek az elhelyezkedés és karrierépítés során.

Az országos EU Negomoot verseny első alkalommal 2008 nyarán került megrendezésre és a nagy sikerre való tekintettel immár 5. alkalommal hirdetjük meg a felsőoktatási intézmények hallgatói számára. A verseny témája a 2007-2013 közötti hétéves költségvetési keret újratárgyalása.

Az országos versenyek mellett már a 3. nemzetközi EU Negomoot verseny is szervezés alatt áll, melyen az Európai Unió brüsszeli épületeiben, eredeti környezetben tárgyalhatnak a játékosok angol nyelven külföldi egyetemek hallgatóival.

A következő országos EU Negotiation Moot szimulációs verseny időpontja 2010. november 4-7., Kaposvár.

Mint ahogy azt már a fentiekben is említettük, a versenyt egy egy hónapos felkészülési időszak előzi meg. A felkészülés során 2 tréningnap keretein belül Brüsszelben és Magyarországon dolgozó szakemberek tartanak szakmai előadásokat a verseny jelentkezői számára.

A felkészítő tréningek időpontja: 2010 október 9. (szombat) és október 16. (szombat).
A felkészítő tréningek helyszíne: Budapest
Jelentkezés határideje: 2010. október 4.

További információkat a versenyről és a jelentkezés feltételeiről honlapunkon http://negotiationmoot.eu/ és a csatolt pdf-ben találhattok.

Bármilyen kérdése merül fel, szívesen állunk rendelkezésre.


Horváth Ádám
Tárgyalási Szimulációs Társaság Közhasznú Egyesület


E-mail: info@negotiationmoot.eu
Tel.: +36 30 682 46 38

 

DOKUMENTÁCIÓ LETÖLTÉSE...