Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Kutatók éjszakája

Esemény kezdete:2010. szeptember 24., 17:00
Esemény vége:2010. szeptember 24., 23:00
Esemény helyszíne:Miskolci Egyetem, Miskolc belvárosa
Az elmúlt évek sikerei után az idén is számos különlegességgel várja a kicsiket és nagyokat a Kutatók éjszakája rendezvénye Miskolcon. A nem mindennapi programok mellett kvízjáték és fotópályázat is várja a látogatókat. Egy éjszaka a kutatásról, a tudományról, a szórakozásról – szeptember 24-én, pénteken ismét!

Újra kinyílnak a Miskolci Egyetem laboratóriumai, s számos természettudományi kísérlet aktív résztvevőivé válhatnak az érdeklődők. Lesz kincskeresés, térinformatika, megismerhetjük az anyagok mikrovilágát, a láthatatlan információ terjedését, a mágneses levitációt, járhatunk vízen, fúrhatunk olajkutat. Mindezt számos társadalomtudományi és művészeti program is gazdagítja, s ki tudja, meddig sorolhatnánk még a tudomány világába kalauzoló izgalmas, egyéjszakás kalandunkat!
A látogatók még aktívabb részvétele okán a szervezők kvízjátékkal is készülnek: a 13+1 kérdésre helyesen válaszolók élő kvízműsorban vehetnek részt szeptember 24-én éjjel. A játék részletei és a szeptember 20-ig kitölthető online teszt a http://ipc.sze.hu/kutatok-ejszakaja-2010/ webcímen találhatók.
Az idén is lesz ugyanakkor fotópályázat: a tudomány rejtett, titkos világában tett „utazás” élményeit, emlékeit a sárospataki és a miskolci programokon megörökítők beküldhetik digitális fotóikat a kutej-me@uni-miskolc.hu e-mailcímre szeptember 30-ig.
Számos izgalmas programmal várja tehát látogatóit szeptember 24-én a Kutatók éjszakája Miskolcon (a Miskolci Egyetemen és a Szinva teraszon), valamint Sárospatakon (a Comenius Tanítóképző Főiskolai Kar épületében). A Kutatók éjszakája természettudománnyal kapcsolatos programjait „A tudományos utánpótlás-nevelés és a műszaki, informatikai életpálya elismertségének növelése a Miskolci Egyetem stratégiai céljaival összhangban” című, TÁMOP-4.2.3-08/1-2008-0007 számú projekt támogatja.

További részletek a www.kutatokejszakaja.hu és hamarosan a www.uni-miskolc.hu webcímen.


A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.