Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

2015. november 25-én hetedik alkalommal került megrendezésre a – már hagyománnyá váló- ÜIM intézeti Szakmai Nap

2015. december 20., 15:10
A program ezúttal is neves előadók megnyerésével tudott hozzájárulni a pénzügyi, számviteli ismeretek elmélyítéséhez.

Az ÜIM Intézet és a Magyar Könyvvizsgálói Kamara BAZ-megyei szervezete szakmai kapcsolatának és hosszabb időre visszatekintő együttműködésének kihasználásával a rendezvény a Kamara támogatásával valósult meg, közel száz aktív könyvvizsgáló részvételével.

 

A diákok érdeklődése is kiemelkedő volt. Közel 100 fő pénzügy-számvitel szakos és 80 fő további gazdász hallgató vett részt az előadássorozaton. Reményeink szerint a résztvevő hallgatók tantárgyi szakmai ismereteit kiegészítve és abba beépülve hasznosulnak az elhangzottak.

Elsősorban adózási kérdések kerültek terítékre, de a számviteli és jogi összefüggések tárgyalására is sor került.

Az év végi adójogszabály várható változásait és az ehhez kapcsolódó egyéb kérdéseket Pankucsi Zoltán adóügyekért felelős helyettes államtitkár logikusan felépített és lényegre törő előadásában hallgathattuk meg.

További előadóink voltak:

Szalayné Ostorházi Mária főigazgató, Nemzeti Adó- és Vámhivatal

dr. Olasz András, igazgató, Nemzeti Adó- és Vámhivatal

Jordánné Papp Éva, irodavezető, Magyar Államkincstár

Zsolnai Gabriella, pénzügyi ellenőrzési referens, Magyar Államkincstár

Az előadássorozat, mint a GTK 25 éves jubileumának egyik eseménye került megrendezésre és úgy gondoljuk, hogy hozzájárult a kar szakmaiságának elmélyítéséhez.

 

Dr. Pál Tibor

intézetigazgató