Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Páratlan siker a VIII. Papp László Számviteli Esettanulmányi Versenyen!

2015. november 11., 13:55
2015. október 26-28. között a Pécsi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kar és a Janus Pannonius Szakkollégium szervezésében immár nyolcadik alkalommal került megrendezésre a Papp László Számviteli Emlékverseny, ahol a Miskolci Egyetem Gazdaságtudományi Karának csapata az első helyen végzett.

A megmérettetésre érkező 4 fős csapatoknak 24 óra állt rendelkezésére, hogy a TETT Mérnökiroda kft. által biztosított esettanulmányban megfogalmazott kérdésekre egy vezetői összefoglaló és egy 20 perces prezentáció keretében adjanak válaszokat.

 

A prezentáció napján a 12 csapatot 4 csoportba osztották, ahol 3-3 gazdasági, gyakorlott szakértőkből álló előzsűri előtt kellett megvédeniük megoldásukat.

 

A csoportok legjobbjai lehetőséget kaptak, hogy megoldásukat a döntőben több mint tíz szakember előtt prezentálják.

A nyertes csapat tagjai:

  • Fodor Kitti, Számvitel mesterszak
  • Gergely Zita Számvitel mesterszak
  • Oprável Konrád, Gazdálkodás és menedzsment alapképzési szak
  • Balajti Péter, Gazdálkodás és menedzsment alapképzési szak

 

Hallgatónk beszámolója az alábbi linken olvasható.

Ez a verseny azonban egy másik eredmény miatt is emlékezetes marad. Egyetemünknek lehetősége volt egy másik csapatot is indítania. Örömünkre szolgál, hogy ez a hallgatói csoport is bejutott a döntőbe és ott az előkelő harmadik helyet szerezték meg.

A csapat tagjai

 

  • Bordás Gabriella, Emberi erőforrások alapképzési szak
  • Morvai Dóra, Pénzügy és számvitel alapképzési szak
  • Murányi Klaudia, Pénzügy és számvitel alapképzési szak
  • Nagy Dóra, Pénzügy és számvitel alapképzési szak

 

Hallgatónk beszámolója az alábbi linken olvasható.

A Miskolci Egyetem Gazdaságtudományi Kara stratégiai feladatának tartja a tehetséges hallgatók felkarolását, ismeretük bővítését, képességeik fejlesztését. Gratulálunk a hallgatóknak, további sikereket kívánva nekik!

 

Az esettanulmányi versenyekről és felkészülésről bővebb információ: stsuveges@uni-miskolc.hu

 

A verseny a „Társadalmi innováció generálása Borsod-Abaúj-Zemplén megyében ” című, TÁMOP-4.2.1.D-15/1/KONV-2015-0009 azonosító számú projekt finanszírozásával valósult meg.

 

Süveges Gábor