Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

XIII. Tímár László Esettanulmányi Megoldó Verseny

2014. március 4., 09:25
Tizennyolc csapat mérte össze tudását a 2014. február 22-24-ig megrendezésre kerülő XIII. Tímár László Esettanulmányi Megoldó Versenyen (Veszprém), ahol karunk hallgatói a meghívott csapatok közül a második helyezést szerezték meg.

Az eseményről a Veszprém televízió rövid felvételét az alábbi linken lehet megtekinteni.

Gratulálunk Karunk hallgatóinak és további sok sikert kívánunk!

 

A versenyről a csapat egyik tagja is készített egy beszámolót:

"2014. február 22-én reggel, lelkesen indultunk Veszprémbe, a Tímár László Esettanulmány Megoldó Versenyre. A Miskolci Egyetemet képviselő Leader-Ship csapatot Elek Patricia Zita, Jancsurák Gergő, Juhász Ádám és Szilágyi Zsuzsa képviselte. Kísérőtanárunk Dr. Berényi László Tanár Úr volt. A versenyre vendégcsapatként hívtak meg minket, ahol nem a Pannon Egyetem hallgatóival, hanem más felsőoktatási intézményből érkezett diákokkal mérhettük össze tudásunkat.

 

A verseny első napján, szombaton, 12.00-ra érkeztünk meg Veszprémbe. A helyi szervezőcsapat tagjai először elmondták nekünk a verseny menetét, majd közös ebédre invitáltak minket. Kollégiumi szállást kaptunk a verseny alatt, mely közel volt a verseny fő helyszínét biztosító tanulmányi épülethez. Szombat délután a verseny megnyitóját követően kézhez kaphattuk az esettanulmányt, mely igazán érdekes volt számunkra, hiszen műszaki jelleget is hordozott magában. Az eset kidolgozására 24 óra állt rendelkezésünkre, így szombat délutántól egészen késő estig dolgoztunk rajta, ameddig kellően el nem fáradtunk.

A verseny második napján, vasárnap, a reggelit követően, teljes erőbedobással folytattuk az eset kidolgozását. Egyedi megoldási koncepciót követtünk, s arra törekedtünk, hogy megoldási javaslatainkat minél részletesebben dolgozzuk ki. Letisztult, lényegre törő diasort és egy 4 oldalas vezetői összefoglalót készítettünk. Javaslatink pénzügyi vonulatát excelben dolgoztuk ki.

 

Vasárnap, 15.00-kor, lejárt az eset kidolgozására biztosított 24 óra. Munkánkat sikeresen befejeztük, s izgatottan adtuk le megoldásunkat a verseny szervezői számára. Vasárnap este igazán érdekes program várt minket, hiszen a csapatok, a szervezők és a zsűri tagjai is meghívást kaptak egy közös vacsorára a belvárosban. Az este kellemes hangulatban telt, ahol lehetőségünk nyílt beszélgetni a versenyzőtársainkkal, a szervezőkkel, és néhány zsűri taggal is.

A hétfői nap zajlott az igazi megmérettetés, hiszen sort került a megoldási javaslatok prezentációjára.  Három szekcióban, szekciónként 10 fős zsűri előtt adták elő a versenyző csapatok az esettanulmány kidolgozásukat. Mi vendégcsapatként a szekciónkon belül utolsóként prezentáltunk. Magabiztosan, az időkorlátot betartva adtuk elő koncepciónkat. A zsűri számos pozitív tényezőt emelt ki munkánkból, elégedettek voltak a megoldási javaslatainkkal. Már a délelőtt folyamán kaptunk elismerést a zsűritől, hiszen megnyertük a legjobb prezentációnak járó díjakat.

Számunkra a legizgalmasabb momentum a délutáni prezentáció volt, melyre 16.00-kor került sor. Ekkor zajlott a vendégcsapatok döntője. Megoldási javaslatainkat ekkor is magabiztosan és lényegre törően adtuk elő immár a teljes, 30 fős zsűri előtt. A zsűri ekkor már nem bírálta szóban az előadásokat, hanem szavazással döntött a helyezésekről. A prezentációk után nem sokkal meg is született a zsűri döntése. Csapatunk, a Leader-Ship második helyen végzett a vendégcsapatok versenyében. Első helyezett a Babes-Bolyai Egyetem csapata lett.

Összességében egy igazán jól megszervezett, kellemes hangulatú, magas szakmai színvonalú versenyen vehettünk részt, ahol sokat tanultunk, s kapcsolatot építhettünk vállalati szakemberekkel, a verseny otthonául szolgáló Pannon Egyetem diákjaival és oktatóival is.

Köszönjük a versenyre való felkészítést Dr. Berényi László Tanár Úrnak és Süveges Gábor Tanár Úrnak."

 Elek Patricia Zita - Süveges Gábor