Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

VI. Papp László Emlékverseny-ismét a döntőben

2013. november 22., 15:05
Hatodik alkalommal került megrendezésre ebben az évben a Pécsi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kar és a Janus Pannonius Szakkolégium szervezésében a Papp László Emlékverseny.

A 17 induló csapat közül karunk hallgatói ismét a döntőbe kerültek, ahol szép prezentációval az ötödik helyet szerezték meg.

A csapat tagjai nagyon jól érezték magukat a versenyen, amelyet a következő beszámoló is alátámaszt:

„Október 13-án reggel találkozott csapatunk (Elek Patricia, Fodor Kitti, Géczi-Papp Renáta és Harangozó Döniz)  a Tiszai Pályaudvaron, hogy a fél hétkor induló IC-vel nekivágjunk a hosszú utazásnak Pécs felé. Koradélután már a szervetők vártak minket, hogy autóval elvigyenek minket a Corso Hotelhez, ahol szállást kaptunk a két éjszakára, amelyet a verseny érintett.

A fogadtatás igazán kedves volt mind a pályaudvaron, mind a hotelben. A szervezők  még egy kis csomaggal is kedveskedtek, amely egy egyen pólót, a versenyről tájékoztatót és egyéb hasznos apróságokat tartalmazott.

A hotel már az előcsarnokba érkezve is nagyon szép volt, azonban a szobáinkba érkezve sem csalódtunk. Minden körülmény adott volt, hogy kellemes közegben töltsük el ezt a két és fél napot.

Miután elhelyeztük a csomagjainkat a szobákban, elindultunk egy rövid városnézésre. A sétáló utca csupán néhány száz méterre volt a szállásunktól, így egyből a város legszebb részébe csöppentünk, ráadásul az idő is nagyon kellemes, napos volt. Így aktívan pihentük ki az utazás fáradalmait, hogy aztán az esti megnyitót követően megújult erővel nézzünk szembe az idei esettanulmánnyal.

A megnyitón megismerkedhettünk Dr. Budai Eleonórával, a verseny egyik ötletgazdájával. Emellett már ekkor fény derült arra, hogy melyik vállalatról fog szólni az idei esetünk, ugyanis találkoztunk a Mevid Zrt igazgatóságának elnökével, Fodor Péterrel, aki néhány mondatban bemutatta a céget és hasznos tanácsokkal látott el bennünket a későbbi munkához. Tartott még egy rövid beszédet az eset írója is, ő is ellátott minket néhány tanáccsal a megoldások kidolgozása kapcsán.

Este 6 órakor kaptuk meg az esettanulmányt, amelyet átolvastunk a vacsoráig, majd azt követően elkezdtük ötleteinket összegyűjteni, valamint az első kérdésekre kidolgoztuk a válaszokat is.

Másnap reggel 9 órakor átsétáltunk a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Karára, ahol a szervezők egy külön termet biztosítottak minden csapat számára. Itt este 6 óráig dolgozhattunk. Rendelkezésünkre állt internet kapcsolat a verseny teljes ideje alatt, valamint plusz segítség volt, hogy 10 órától Fodor Péter látogatta meg a csapatokat, délután 2 órától pedig az eset írója, és 3 percünk volt, hogy az esettel kapcsolatban kérdéseket tegyünk fel számukra.

Este 6 órára befejeztük a munkát és fáradtan, de a napi munkánkkal megelégedve sétáltunk vissza a hotelbe, ahol 8 órától egy díszvacsorával vártak minket a szervezők.

Este még a csapatok rendelkezésére bocsátottak két konferencia termet, ahol próbálhattunk a másnapi prezentációra.

Kedden fél 9-től volt az elődöntő, ahol a csapatokat négy szekcióra osztották fel és kisorsolták a zsűrit is az egyes szekciókhoz. AZ elődöntőben szekciónként három zsűritag volt jelen az előadások során.

A saját szekciónkon belül mi prezentálhattunk először. A zsűriben ült Fodor Péter, a Mevid Zrt igazgatóságának elnöke, a Magyar Könyvvizsgálói Kamara képviselője, valamint a Végzett Pécsi Közgazdász Szakkollégisták Egyesületének egyik tagja.

20 perce volt minden csapatnak az előző napi munkájának az ismertetésére, ezen felül 10 perc állt rendelkezésre a zsűri számra, hogy kérdéseket tegyenek fel az elhangzottakkal kapcsolatban.

Miután a csapatok végeztek az előadásokkal, behívtak mindenkit a terembe, ahol értékelték a munkánkat és kihirdették, hogy melyik csapat vehet részt a döntőben. Csapatunk sok pozitív kritikát kapott, így a sikeres szereplésnek köszönhetően mi voltunk azok, akik később a teljes zsűri előtt bemutathattuk javaslatainkat.

A döntő során lehetőségünk volt az utánunk következő előadások meghallgatására. Minden csapat értékes prezentációt állított össze, ezekből sokat tanulhatott a hallgatóság.

Az eredményhirdetés 3 órától volt. Harmadik helyen a kolozsvári Babes-Bolyai Tudományegyetem egyik csapata végzett, míg a képzeletbeli dobogó első két fokára két pécsi csapat került.

Az eredményhirdetés után is számíthattunk a szervezők segítségére, ugyanis visszafelé is kivittek minket a vasútállomásra.

Bár a mi csapatunk a döntőben már nem ért el dobogós helyezést, nagyon sok élménnyel és értékes tapasztalattal távoztunk a versenyről országos ötödik helyezettként.” (Harangozó Döniz)

 

Gratulálunk a csapattagoknak és további sikereket kívánunk!

 

Ha a kar hallgatóinak felkeltette a figyelmét a tanulmányi versenyek gyakorlatoirentált világa, bővebb információkért nyugodtan forduljon egyetemünk oktatójához Süveges Gáborhoz (stsuveges@uni-miskolc.hu).