Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Harmadik alkalommal került megrendezésre a Susánszky–emlékverseny

2012. május 11., 11:02
Az esettanulmányok az egész világban elterjedt oktatás-módszertani eszközök, melynek segítségével a hallgatók egy valós vállalat konkrét problémájával kerülnek szembe. Az ilyen versenyeken a tudományos kutatóműhelyeken tanuló hallgatók tanácsadókká válnak, hiszen nagyon rövid időn belül kell megoldásokat találni a gazdálkodók stratégiáját és operatív intézkedéseit illető kérdésekben.

Így volt ez 2012. április 23-24-én is, amikor harmadik alkalommal rendezte meg a GTK Vezetéstudományi Intézete a Susánszky János Esettanulmány-megoldó Emlékversenyt, mely idén is nemzetközi volt: a kolozsvári Bolyai Egyetem hallgatói is versenyeztek a Corvinus, a BMGE, a Pannon, a PTE és a ME GTK csapatai mellett. A csapatoknak 8 óra állt rendelkezésére, hogy megismerkedjenek a Nádland Kft. pillanatnyi helyzetével és elkészítsék javaslataikat egy vezetői összefoglaló és egy 20 perces prezentáció keretében. Az első nap egyik kiemelkedő pontja a Park Hotelben megtartott vacsorával egybekötött Menedzsment Szakirányos szakestély volt. A második nap hangzottak el a prezentációk, ahol a versenyzők egymástól is nagyon sokat tanulhattak.

A sorrend a következőképpen alakult.

I. hely- Pannon Egyetem

II. hely- Budapesti Corvinus Egyetem

III..hely- Miskolci Egyetem

 

A zsűri mindhárom csoportnál kiemelte a kreativitás, a prezentációs készség, a csapatmunka vagy épp a szakszerűség magas színvonalát.

A miskolci csapat tagjai: Buczkó Anett, Flekács Erika, Homonnai Zsófia, Veréb Tímea.

A zsűri különdíjjal jutalmazta a többi versenyzőt is, értékelte a legkreatívabb, a legmegalapozottabb és a legjobban kivitelezhető javaslatokat is. A dobogós csapatok 250 -200-150 E Ft, míg a különdíjas csapatok 100-100 E Ft-os jutalomban részesültek. Az eredményhirdetést követően állófogadásra és kötetlen beszélgetésre került sor.Vendégeink nagyon örültek annak, hogy részük lehet a Miskolci Egyetem hagyományápolásában és kiemelték az egész versenyre jellemző barátságos, családias légkört, amely a szervezők áldozatos munkájának köszönhető.

Gratulálunk valamennyi csapatnak és bízunk benne, hogy hamarosan újra találkozunk a következő versenyen!

Süveges Gábor