Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Erasmus pályázati lehetőségek a 2012/2013. tanévre

2012. március 7., 12:48
Az ERASMUS program keretében aktuálissá vált a 2012/2013. tanévi hallgatói és oktatói helyek megpályázása.

Az új pályázati eljárás jó néhány újdonságot tartalmaz, ezekről az alábbi honlapon tájékozódhat:

http://www.meph.uni-miskolc.hu/

A pályázati forduló 4 mobilitási típusban kerül meghirdetésre (hallgatói részképzés, szakmai gyakorlat, oktatói mobilitás és személyzeti képzés). Mind a négy mobilitásban a pályázat beadása kizárólag elektronikusan, az on-line pályázati űrlap és a kötelező mellékletek feltöltésével lehetséges.

A pályázati felhívás, a megpályázható helyek listája és az űrlap megtalálható a fenti honlapon, az ERASMUS menüpont alatt.

A pályázati határidők az alábbiak lesznek:

Hallgatói részképzés: 2012. április 2. 16.00 óra

Szakmai gyakorlat: 2012. június 1. 16.00 óra

Oktatói mobilitás:  2012. június 1.  16.00 óra

Személyzeti képzés: 2012. június 1.  16.00 óra

Pályázatok elbírálása:

- A hallgatói részképzés és oktatói mobilitás esetében a kari bizottság hatásköre, hogy a kiutazók személyéről, az időtartamról és az egyéni támogatási összegekről döntsön.

- A szakmai gyakorlatokra benyújtott pályázatokat egységes elv szerint központilag bíráljuk el, a kari bizottság vezetőjének jóváhagyása után., a rendelkezésre álló pénzügyi keret erejéig.

- A személyzeti képzésre (adminisztratív dolgozói mobilitás) beadott pályázatokat a tudományos és nemzetközi rektorhelyettes vezetésével a szűkített intézményi Erasmus bizottság – az érintett kari bizottság vezetőjének bevonásával – végzi és állapítja meg a támogatási összegeket.

 

Dr. Karajz Sándor

dékánhelyettes