Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Felhívás térségfejlesztési esettanulmány készítő versenyen való részvételre

2012. február 28., 14:40
A Miskolci Egyetem Világ- és Regionális Gazdaságtan Intézete a „Felsőoktatás és a kistérségek partnerségi programja” keretében, „Margó” címmel, egy periférikus kistérség fejlesztési alternatíváit kidolgozó esettanulmány készítő versenyt hirdet.

Felhívás

térségfejlesztési esettanulmány készítő versenyen való részvételre

 

A Miskolci Egyetem Világ- és Regionális Gazdaságtan Intézete a „Felsőoktatás és a kistérségek partnerségi programja” keretében, „Margó” címmel, egy periférikus kistérség fejlesztési alternatíváit kidolgozó esettanulmány készítő versenyt hirdet.

A verseny célja:A felsőoktatásban résztvevő, területfejlesztéshez kapcsolódó tanulmányokat folytató hallgatók tanulmányainak elmélyítése, közösségi felelősségtudatának erősítése és tudásuk megmérettetése révén az elmaradott térségek fejlesztésébe bevonható alkotó energiák felerősítése.

A verseny tárgya: Egy szabadon választott periférikus (elmaradott) kistérség fejlődési alternatíváinak felvázolása és egy reálisnak tartott fejlődési irányhoz kapcsolódó fejlesztési intézkedéssor kidolgozása.

A verseny formája és menete:

1.       Az esettanulmány írott formában, magyar nyelven, min. 20.000, max. 40.000 karakter terjedelemben nyújtandó be. Az esettanulmány tartalmazza a kistérség rövid bemutatását, a kiválasztás indokait, a megcélzott problémákat, a lehetséges fejlesztési irányokat, a problémák megoldására javasolt intézkedések és azok várható hatásainak részletes kifejtését. A esettanulmányt elektronikus (word formátumban CD-n vagy DVD-n) és nyomtatott formában kell megküldeni az Intézet postai címére: 3515 Miskolc, Egyetemváros, GTK, Világ-és Regionális Gazdaságtan Intézet. A borítékra ráírandó: „Margó” Esettanulmány készítő verseny.

2.       A legjobb 3 esettanulmányt készítők javaslataikat egy konferencia keretében személyesen is prezentálják Miskolcon. A prezentáció ideje: max. 15 perc, melyet 10 perc vita követ. A konferenciára meghívást kapnak az érintett kistérségek képviselői is.

A verseny részvételi feltétele:A versenyen részt vehet Magyarország és a szomszédos országok bármely felsőoktatási intézményének 4 fő hallgatóból álló csapata.

A verseny értékelése:

A beérkezett esettanulmányokat a felsőoktatáson kívüli (akadémiai és gyakorlati) szakértőkből álló 3 fős zsűri értékeli. A helyezéseket a konferencia résztvevői szavazással döntik el.

A nyertesek díja: az első helyezett csapat bruttó 160.000 Ft, a második helyezett csapat bruttó 120.000 Ft, a harmadik helyezett csapat bruttó 80.000 Ft értékű jutalomban és minden versenyző csapat oklevélben részesül, valamint az első három helyezett lehetőséget kap esettanulmányuk publikálására.

A verseny időbeni ütemezése: Az esettanulmány leadási határideje: 2012. május 12. (postabélyegző dátuma). A prezentációk időpontja: 2012. június 7.

Eredményhirdetés és díjkiosztás: 2012. június 7-én a Miskolci Akadémiai Bizottság Székházában.

További információk kérhetők a liptak.katalin@uni-miskolc.hu e-mail címen.

 

 

 

Dr. Kocziszky György

intézetigazgató