Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

25 könyvből álló kari jegyzetsorozat

2012. február 9., 12:58
A Gazdaságtudományi Kar gondozásában kiadásra kerülő jegyzetsorozatban megjelent Kuttor Dániel Kelet-Közép-Európa változó gazdasági térszerkezetének modellezése c. munkája, amely immáron a széria 25. darabja.

A könyvek listája, illetve rövid ismertetőjük megtekinthető a kar honlapjának "Kari kiadványok" menüpontjában.

Kelet-Közép-Európa változó gazdasági térszerkezetének modellezése
Kuttor Dániel

A térgazdaságtan a közgazdaságtan fiatal, dinamikusan fejlődő iránya, amely az elmúlt évtizedekben végbement informatikai fejlesztéseknek köszönhetően új lehetőségeket teremt a gazdasági és társadalmi folyamatok térbeli elemzésére.

A könyv a térgazdaságtani elméletek, valamint a matematikai-statisztikai eszköztár bemutatásán túl Kelet-Közép-Európa regionális szintű elemző-értelmező vizsgálatára vállalkozik az átmenet időszakában. Az elemzések középpontjában a regionális differenciálódás, a mezo szintű konvergencia-divergencia, illetve a növekedést befolyásoló tényezők állnak.

A könyv egyfelől támogatja, bátorítja az alkalmazott térinformatikai kutatásokat, másfelől megállapításaival adalékokat szolgáltat a Visegrádi Négyek harmonikus, területileg kiegyensúlyozott és hosszú távon fenntartható fejlesztéséhez, fejlődéséhez.