Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Doktori képzés

A nemzetközi normáknak is megfelelő és elismert tudományos továbbképzés rendszere az 1990-es évek második felében alakult ki hazánkban. Ennek kitüntetett állomása a PhD (Philosophiae Doctor) fokozat, amelynek gazdálkodási és közgazdasági szakterületéről a most közreadotttájékoztatónk nyújt részletes felvilágosítást.

 
A PhD fokozathoz nem vezet “királyi út”, azaz megszerzése nem könnyű, s mindenképpen csak azok számára ajánljuk, akik nemcsak az induláshoz szükséges lelkesedéssel rendelkeznek, hanem készek kitartó, elmélyült és szorgalmas tanulmányokat, kutatói tevékenységet is folytatni. A szervezés és gazdálkodástudományok területén működő PhD képzési program esetében az igényességet különösképpen hangsúlyoznunk kell, mert egyrészt társadalmi-gazdasági rendszerünk átalakítása miatt a közgazdasági és gazdálkodástani ismeretek gyakorlati jelentősége is nagy, sőt egyre nő, másrészt a “gazdálkodástani rés” a gazdaságilag fejlett valamint a gyökeres átalakítás problémáitól mentes országok és hazánk között tetemes, s ennek csökkentése felzárkózásunk záloga.
 
Doktori Iskolánk a 2014/2015. tanévtől kezdődően elindította az angol nyelvű doktori képzést is. Ez annyiban érinti a magyar programra felvetteket, hogy azokat a tárgyakat, amelyeket az angol nyelvű programban is oktatunk, összevontan és angol nyelven tanítjuk a magyar program hallgatói számára is. Az angol nyelvű doktori képzésre vonatkozóan külön tájékoztató áll rendelkezésre.
 
Reméljük, hogy tájékoztatónk ismeretében megfontoltan dönt, és amennyiben vállalja a PhD fokozat megszerzésével járó egyáltalán nem könnyű szellemi munkálkodást, és a felvételi követelményeinknek is megfelel, akkor kiválasztott hallgatóink között üdvözölhetjük.