Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Üzemlátogatás a Joyson Safety Systems Hungary Kft-nél

2023. május 2., 12:10
A Miskolci Egyetem Gazdaságtudományi Karának stratégiai céljait képezi a képzések gyakorlat-orientáltságának fokozása és a partner-vállalatainkkal való jó kapcsolat ápolása, valamint a munkaerőpiaci igényeiknek az oktatási programjainkba való beépítése. Mindezen célok elérését szolgálta MBA képzésre járó külföldi hallgatóink Joyson Safety Systems Hungary miskolci üzemében tett látogatása 2023. április 28-án, melynek során 12 külföldi és egy magyar nappali MBA-s hallgató látogathatta meg a miskolci üzemet.

A hallgatói csoportunk Bakó Tamás MBA oktató vezetésével 10 órára érkezett meg a céghez, ahol már vártak minket. Először egy körülbelül egy órás prezentációt hallhattunk a Joyson történelméről, beleértve a miskolci gyár fontos dátumait, természetesen angol nyelven, majd kitöltöttük a biztonsági nyilatkozatokat és felvettük az elektrosztatikus feltöltődés elleni „sarkantyúkat”. 11 órától két részletben tekintettük meg a különböző gyáregységeket, 12 és 13 óra között ebédszünettel.

Látogatást tettünk a fröccsöntő és festőüzemben, a bőrvarró részlegen, mindezt ebéd előtt. Majd 13 és 14 óra között felkerestük a légzsákok összeszerelő egységét és végül a teszt-labort. Ez volt a legérdekesebb, mert itt élesben mutatták be, hogyan kell a légzsákoknak, mint a gépkocsi utasai életvédelmének működnie.

A látogatás során a területet ismerő és angolul kitűnően beszélő vezetőink voltak, egyikük az Egyetem Földtudományi Karán végzett, így örömmel segített a régi Alma Maternek. Külön köszönet illeti a vendéglátóink részéről Kappelmayerné Kővári Andrea HR specialistát, akinek a szervezőmunkája nélkül nem valósulhatott volna meg ez a színvonalas szakmai program.

A látogatás végén a hallgatók hálásan megköszönték a lehetőséget, a nagyszerű vendéglátást, a kimerítő szakmai tájékoztatást. Készültek fotók is az eseményről, hogy mindenkinek emlékezetes maradjon.

Azon dolgozunk, hogy sok hasonló élményben legyen még részük az MBA hallgatóinknak a jövőben is!