Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Rádió-interjú Benedek József professzorral az Erdély. Tér, Gazdaság és Társadalom című kötet bemutatása kapcsán

2021. február 11., 15:40
A Magyar Tudományos Akadémia Miskolci Területi Bizottságának Közgazdaságtudományi Szakbizottsága mutatta be az Erdély. Tér, Gazdaság és Társadalom című kötetet.
 A mű a 2000-es években megkezdett monografikus munka egy következő állomásának eredményeit összegzi 29 szerző tollából 23 fejezetben. A könyv szerzői kollektíváját főleg a kolozsvári egyetem fiatal szerző gárdája alkotja, melyet a kötet kiváló szerkesztője, karunk oktatója, Benedek József professzor fog össze. Gazdag illusztrációkban és kiváló térképi anyagokban egyébként is bővelkedik a kötet, melyet statisztikai adatok gazdag tárháza egészít ki. Mint ahogy a kötet szerkesztője is elmondja előző munkájuk fókuszában a rendszerváltást követő évtizedek piacgazdasági és demokratikus átalakulásának földrajzi, regionális és társadalmi aspektusai álltak , addig jelen munkájukban Erdély 19. századbeli értékelésétől napjaink társadalmi-gazdasági folyamatáig tart az elemzés. A kötettel kapcsolatos interjú, mely az Európa Rádióban hangzott el, az alábbi linkre kattintva hallgatható meg: