Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Társadalmi innováció és felelősségvállalás – T-Modell Junior

2017. június 6., 15:05
Cimkék:t-modell junior, t-modell, junior
Záróeseményéhez közeledik a Gazdaságtudományi Kar és a Bölcsésztudományi Kar szakmai projektje, a T-Modell Junior projekt. A közös szakmai tevékenység az egyéni társadalmi felelősségvállalást támogató kompetenciák és hálózati kapcsolatok erősítése révén hívja fel a figyelmet a társadalmi innováció fontosságára.

Fiatalok szerepvállalása a térségi és társadalmi hátrányok leküzdésében

NTP-FTH-16-0035

Társadalmi innováció és felelősségvállalás – T-Modell Junior

A társadalmi innováció kérdéseivel foglalkozó T-Modell folytatásaként, a Nemzeti Tehetségprogram keretében megvalósuló T-Modell Junior projekt (Fiatalok szerepvállalása a térségi és társadalmi hátrányok leküzdésében - NTP-FTH-16-0035) általános célja a tehetséges hallgatók felkészítése és bevonása a Miskolci Egyetem társadalmi felelősségvállalásként végzett társadalmi innovációs szolgáltatásaiba. A projekt hozzájárul az egyéni társadalmi felelősségvállalást támogató kompetenciák és hálózati kapcsolatok erősödéséhez, miközben közvetlenül hasznosítható közösségi eredményeket is eredményez.

Az elmúlt közel egy év során számos szakmai tevékenység zajlott le. Többek között megrendezésre került a VII. „Periféria” LHH Nyári Egyetem, ahol a résztvevők 4 napon keresztül bővítették ismereteiket a társadalmi vállalkozások témakörében, terepmunkát végeztek, előadásokat hallgattak. 2016 őszén a Miskolci Egyetem Gazdaságtudományi Karának hallgatói a Susánszky János, illetve a „Margó” esettanulmány megoldó és készítő versenyen mérték össze tudásukat más egyetemek csapataival. 2017-ben több szakmai kirándulás, egy konferencia és egy diáktalálkozó színesítette a programot. Ezek közül kiemelendő a „Nyelvében él a társadalom” mottóval megrendezett Alkalmazott Nyelvészeti Tanszékek 8. Országos Találkozója (2017. április 27-28.), és a Nemzetközi Nyelvész Diáktalálkozó, aminek a 2017. május 11-13. közötti 25. GeSuS konferencia adott otthont . A projekt zárására 2017. június 14-én, egy Társadalmi Innovációs Nap formájában kerül sor, melynek meghívóját a következő oldalon találják az érdeklődők: http://nemzetkozi-gazdalkodas.hu/T-Modell.

 

Tóth Krisztina