Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.
Akkreditáció
Felhasználónév:

Jelszó:

 

SAP oktatás a Gazdaságtudományi Karon


SAPUA logo

Számos állásajánlat esetén elvárás, vagy előnyt jelent egy vállalatirányítási rendszer – többnyire az SAP ERP –ismerete. Azért, hogy végzett hallgatóink álláskereséskor jó helyzetben legyenek, a Gazdaságtudományi Kar több képzési szinten is oktatja az SAP rendszerének használatát.

Az SAP ERP (régebben SAP R/3) rendszer a nagyvállalatok, multinacionális cégek és sok esetben állami szervezetek irányítási rendszere, mely számos modult foglal magába.

Alapszakjainkon és a felsőoktatási szakképzéseinken minden hallgató megismeri az SAP ERP SD (sales & distribution) és MM (materials management) moduljai által kezelt alapvető értékesítési és beszerzési folyamatok lépéseit, a felhasznált és létrejött adatokat, a legfontosabb tranzakciókat, valamint a rendszer általános használatát. Ezen túlmenően egyes szakokon az SAP ERP PP (gyártási) és HCM (személyzeti erőforrás-menedzsment) moduljait is oktatjuk.

A szokásos feladatok begyakorlásával hallgatóink megtanulják, hogy egy vállalatirányítási rendszerrel hogyan lehet végrehajtani a napi működés feladatait. A tantárgyakat magyarul, de az angol nyelvű felhasználói felülettel, és angol nyelvű esettanulmány felhasználásával oktatjuk, így hallgatóink egy gyakorlati kifejezéseket tartalmazó szókincsre is szert tehetnek.

A mesterszíntű képzéseinken többek közt az SAP ERP PS (project systems) modulját oktatjuk, és az angol nyelvű MBA képzéseken természetesen az SAP ERP ismeretek oktatási nyelve is az angol.

Azon hallgatóink részére, akik további ismereteket is szeretnének kapni, 2015 óta minden évben meghirdetjük az SAP Nyári Egyetemet, ahol további SAP ERP modulokról szerezhetnek ismereteket. Ezek közé tartoznak az alábbiak:

  • FI: könyvelés és pénzügyek,
  • CO: kontrolling,
  • PP: termelésirányítás,
  • PS: projekt rendszer,
  • HCM: emberi erőforrás,
  • EAM: vállalati eszközmenedzsment.

A nyári egyetemen minden modul tanegysége teszttel zárul, és ezek alapján hallgatóinknak az eredményt tartalmazó, a nyári egyetem elvégzését igazoló certifikációt állítunk ki.

Karunk hallgatói a megfelelő képzés elvégzését követően jelentős kedvezménnyel szerezhetik meg a SAP hivatalos, világszerte elismert angol nyelvű TERP certifikációját is, ami az ERP rendszer legfontosabb moduljainak ismeretét igazolja.

 

Eseménynaptár