Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.
Tanszékek
 

A Pénzügyi Tanszék1989-ben alakult a Gazdaságtudományi Karon. 2002-től intézeti tanszékként az Üzleti Információgazdálkodási és Módszertani Intézet keretében mûködik.

Szakmai feladatai köze tartozik a pénzügyek témáihoz kötõdõ tárgyak oktatása és az e területen folytatandó kutatási munka.

A nappali tagozatos közgazdászok képzésén túl a tanszék részt vesz a levelezõ, a kiegészítõ levelezõ, a mérnök-közgazdász, jogász-közgazdász, orvos-közgazdász és MBA hallgatók oktatásában.

Az oktatási program folyamatos korszerûsítése érdekében a hallgatók a megszerzett elméleti tudásukat a gyakorlatban is kipróbálják a szakmai gyakorlatok keretében. Az ott megszerzett tapasztalataik feldolgozására a diplomamunka megírása keretében kerül sor, amelynek színvonalas elkészítésében a tanszék oktatói rendszeres konzultációs lehetõségeket biztosítanak.

A tananyagfejlesztésen túlmenõen a fõ kutatási témák a következõk linken érhetőek el.

A tanszék tudatosan törekszik nemzetközi kapcsolatrendszerének bõvítésére. Több évre visszanyúló kapcsolatai vannak angol, francia, svájci és luxemburgi egyetemekkel illetve vállalatokkal, amelyek elsõsorban konferenciák, kutatási együttmûködések, szakmai tanulmányutak formájában jelennek meg.

A Pénzügyi Tanszék törekvése, hogy elméletileg megalapozott, a gyakorlatban jól használható tudást kapjanak a hallgatók egyetemünkön, amellyel megállják helyüket a munkaterületükön és megfelelnek az üzleti élet kihívásainak.

 

 

A Pénzügyi Intézeti Tanszék oktatói:

Dr. Bozsik Sándor, egyetemi docens, a Pénzügyi Intézeti Tanszék vezetője

Dr. Szemán Judit, egyetemi docens

Dr. Zsombori Zsolt, adjunktus

Dr. Süveges Gábor, intézetigazgató- helyettes, adjunktus

Felhasználónév:

Jelszó: