Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.
Tanszékek
 
[0]

Üdvözöljük

a Miskolci Egyetem Gazdaságtudományi Kar


Pénzügyi és Számviteli Intézet

honlapján!

 

Intézetigazgató: Prof. Dr. Pál Tibor intézetigazgató, tanszékvezetõ, egyetemi tanár

 

Tel: +36-46-565-202
Fax: +36-46-565-203
E-mail: stagnes@uni-miskolc.hu

 

 

Tisztelt Hallgatók!

Intézetünk felkészült a digitális oktatásra, az intézet oktatói a hatékony tanulási feltételek megteremtése érdekében a következő csatornák mellett döntöttek.

1)      Az online előadásokat/gyakorlatokat a Zoom nevű alkalmazással fogjuk megtartani. Minden alkalomhoz tartozik egy link, amelyet előzetesen elküldünk Neptun-üzenetben. Az alkalmazás használata nagyon egyszerű, az e-mailben kapott linkre kell ráklikkelni, a link közvetlenül az előadás/gyakorlat „szobájához” visz. Ezek esetében ügyelni kell az előadás/gyakorlat időpontjára, hasonlóan a hagyományos oktatáshoz. (Az órarend érvényes, azaz az előadások/gyakorlatok időpontja nem változik.) . A Google Chrome használata ajánlott. Azt ajánljuk, hogy ismerkedjenek a programmal. A Zoom oktatóanyagának a linkje a következő: https://bit.ly/zoom-haszn A Zoom program használatához szükséges egy laptop/okostelefon/táblagép valamint internetkapcsolat.

 

A Zoom letöltése

Asztali alkalmazás -PC

https://bit.ly/z-desktop

Mobilalkalmazás - Apple

https://bit.ly/z-apple

Mobilalkalmazás - Android

https://bit.ly/zo-android

 


 

2)   Egyes tananyag részekhez  előzetesen felvett videók is készültek, melyeket várhatóan a Moodle rendszeren keresztül érhetnek el.  (A videók már elkészültek, az Elearning központnál a fejlesztés folyamatban van. A portálra csak a Miskolci Egyetem mindenkori oktatói és hallgatói tudnak belépni. A hallgatók a Neptun-rendszer alapján kerültek regisztrálásra a zárt kurzusokhoz.)

3) Igény esetén az intézet oktatóival „személyes” konzultációra továbbra is van lehetőség. Ennek módja (Zoom/Skype/VIBER/Messenger...) az alábbi linken található, illetve itt tudnak időpontra feliratkozni.

https://docs.google.com/spreadsheets/d/13Uf5pK7xfrH5layCKlrGotcHYz5Ns0mtMhFgPnVF17o/edit#gid=1902702169

A megváltozott helyzetben az a célunk, hogy megkapják a szükséges támogatást a hatékony önálló tanuláshoz. A feltételek biztosítása érdekében fontos feladat, hogy minden hallgató e-mail címe napi használatba kerüljön, aktívan és elérhetően. Tantárgyanként, a tantárgy jegyzőjétől Neptun-üzenetben kap minden hallgató értesítést heti bontásban az online, illetve a videós alkalmak ütemezéséről. 

Természetesen a virtuális környezet is megváltozott, a nethez történő csatlakozás nehezebbé válhat, esetenként többször kell próbálkozni. Kérjük ezt vegyék figyelembe, időben tegyék meg a szükséges lépéseket, különösen a konkrét időpontra meghirdetett online foglalkozásoknál, illetve a konzultációkra történő bejelentkezésnél és a határidőre feltöltendő feladatoknál.


 

 

Nagy érdeklődés a Pénzügyi és Számviteli Intézet VIII. Szakmai napján

2016. december 20., 14:10
2016. december 1-jén „Az adórendszer és a könyvvizsgálat aktuális kérdései” címmel rendezte meg VIII. Szakmai Napját a Pénzügyi és Számviteli Intézet, a Miskolci Egyetem Gazdaságtudományi Karának meghívott oktatói, a Magyar Könyvvizsgálói Kamara tagjai, az intézettel kapcsolatban álló gazdálkodó szervezetek képviselői, hitelintézeti szakmai partnerek és a pénzügy-számvitel szakos FOK, BSC és számvitel szakos MSC hallgatók részvételével.

Prof. Dr. Pál Tibor intézetigazgató megnyitó szavai után elismerések átadására került sor a több éve fennálló szakmai-oktatási együttműködés keretében a Nemzeti Adó-és Vámhivatal egyetemi oktatásban közreműködő munkatársai részére. A délelőtti előadások során elsősorban ellenőrzési és adózási témakörök kerültek terítékre.

 

Az első előadó a Nemzetgazdasági Minisztérium adószakmai ügyekért felelős helyettes államtitkára Tamásné Czinege Csilla volt, aki „Partnerként egyszerűbb” címmel tartott aktuális és érdekfeszítő előadást a NAV adókapcsolatok korszerűsítésében, átalakulásában betöltött szerepéről.

 

Őt követte Czinege Attila a Nemzeti Adó- és Vámhivatal ellenőrzési szakfőigazgatójának előadása „Adóhatósági ellenőrzés (múlt, jelen, jövő)” címmel.

A délelőtti program lezárásaként szintén NAV-os témakörben Weilandics Miklós igazgató a Borsod Megyei Adó-és Vámigazgatóság képviseletében a megye 2016. évi adóellenőrzési tevékenységének főbb jellemzőiről beszélt.

A délután folyamán hitelintézeti és költségvetési témakörökben hallhattunk előadásokat.

Dr. Kovács Levente a Bankszövetség főtitkára, (a Nemzetközi Pénzügyi Intézeti Tanszék vezetője) a bankadó változásaival foglalkozott.

Dr. Gál Jolán könyvvizsgáló a hitelintézetek pénzügyi szabályozásában bekövetkezett változásairól tartott előadást.

Garáné Magyar Katalin gazdasági igazgató helyettes (Miskolci Semmelweis Kórház és Egyetemi Oktató Kórház) pedig a pénzügyi a és költségvetési beszámolók készítésének gyakorlati problémáit részletezte.

A felmerült kérdések megvitatására is lehetőség volt a program befejezéseként.

Felhasználónév:

Jelszó: