Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Karrier Tanácsok

Önéletrajz
Önéletrajzod legyen mindig célirányos. Készíts minden pozícióra új önéletrajzot, és ne térj el a témától. A "kifejtős", esszé típusú önéletrajz már a múlté, a személyes, családi információk nem tartoznak a munkaadóra, nem is érdeklik őt. Nyelvezete világos, könnyen érthető, pontos, terjedelmét tekintve rövid, egy maximum két oldal.
A rosszul megírt önéletrajz nem vezet eredményre. Komolytalan e-mail címmel, rossz fotóval, horoszkóppal, jelentéktelen információkkal, közhelyekkel, a cégprofil és a feladatkör meg nem nevezésével könnyen aláásható az állásvadászat sikere. Összegyűjtöttünk az önéletrajzok leggyakoribb típushibáit.
Kísérő levél
Az önéletrajz mellett a motivációs levél képviseli a pályázót először a megcélzott cég előtt. A kísérőlevélként is nevezett dokumentum nem hosszabb fél oldalnál, cégre és pozícióra szabott. A pályázás okairól és a pályázó alkalmasságáról szól. Tanácsos kerülni a közhelyeket és az öntömjénezést.
Állásinterjú
Érdekel a kereskedelem sohasem unalmas, nyüzsgő világa?
Kíváncsi vagy, hogyan történik egy akcióváltás vagy egy tematikus hét előkészítése?
Szívesen betekintenél az élelmiszer-kereskedelem kulisszái mögé?
Szeretsz folyton úton lenni, de nem szeretsz egy helyben ülni?
Állásinterjún vannak olyan mondatok, gesztusok, amelyekkel álláskeresőként elvághatjuk magunkat a cég képviselője előtt. Felkészületlenség a vállalatból, előre nem jelzett késés, tegezés, mobiltelefon felvétele és beszélgetés interjú alatt. Kirívó eseteket, tanulságos bakikat gyűjtöttünk HR tanácsadóktól.
Fizetés és juttatások
Minden kiválasztásnak a része a fizetésről való egyeztetés. Vezetői posztokon előfordul külön ilyen témájú interjú, a legtöbb álláskereső azonban a hagyományos állásinterjún szembesül a cég ajánlatával. Hogyan készülj? Milyen hibákat kerülj?