Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Hírek > Hol a legjobb dolgozni?

Hol a legjobb dolgozni?

A Legjobb Munkahely Felmérés 2011 eredményei
2011. november 24., 13:34
A Mátrai Erőmű Zrt. lett a legjobb magyar munkahely a nagyvállalatok között, míg a 250-1000-es létszámú vállalatok kategóriájában a Fundamenta-Lakáskassza Zrt., az ennél kisebb cégek versenyében pedig a gyógyszeriparban tevékenykedő Janssen-Cilag Kft. nyert – jelentette be ünnepélyes díjátadó sajtótájékoztatóján az Aon Hewitt humánerőforrás tanácsadó cég.
Az immár 11. alkalommal elkészített Világgazdaság-Aon Hewitt 2011-es Legjobb Munkahely Felmérésben 100 vállalat több mint 23.000 munkatársát és 503 felsővezetőjét kérdezték meg, az elkötelezettség mellett vizsgálták a hiteles és emberközpontú vezetés, a teljesítményközpontúság, a vonzó munkáltatói arculat, és a fenntartható fejlődés szempontjait is.
 
Az 1000 munkavállalónál többet foglalkoztató nagyvállalatok között a második helyet a McDonald's Magyarországi Étterem Hálózat Kft., a harmadikat pedig a Vodafone Magyarország nyerte el. A közepes vállalatok közül a második legjobb munkahely a BÁCSVÍZ Víz- és Csatornaszolgáltató Zrt., a harmadik pedig az FGSZ Földgázszállító Zrt. lett. A kisvállalatok közül a Hilti (Hungária) Szolgáltató Kft. lett a második, az InterContinental Budapest pedig a harmadik.
 
Az idei felmérésben résztvevők munkatársainak átlagosan 62 százaléka elkötelezett és lojális munkaadója iránt, míg tavaly ez az arány csak 57 százalék volt, az elmúlt öt év átlaga pedig 54 százalék - derült ki a felmérésből. A legjobb munkahelyekhez még jobban ragaszkodnak a dolgozóik, ott a dolgozók 83 százaléka elkötelezett. A megkérdezettek kétharmada nehéz szívvel válna meg munkahelyétől, és csak 28 százalékuk mondja, hogy könnyen találna most új munkahelyet.
 
A legfiatalabbak a legkevésbé lojálisak: a 20-24 év közöttiek elkötelezettsége jóval alacsonyabb az idei magyar átlagnál, csupán 58 százalék. Iparágankénti bontásban a gyógyszeripari dolgozók a leginkább lojálisak (71 százalék), ezt követi az IT/telekom (67 százalék) és a pénzügy iparág (65 százalék). A cégeknél a munkatársak 68 százaléka bízik a cég sikeres jövőjében, a legjobb munkahelyeknél 87 százalék gondolja ugyanezt.
 
A legjobb munkahely elismerést 3 iparági kategóriában is átadták: a gyógyszeripari cégek között a Janssen-Cilag Kft., a napi fogyasztási cikkek (FMCG) szektorból a Mars Magyarország Értékesítő Bt., a termelő cégek közül pedig a Mars Magyarország Kisállateledel Gyártó Kft. lett a nyertes.