Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Hírek > Hogyan keressen állást magabiztosan?

Hogyan keressen állást magabiztosan?

2011. november 24., 13:07
Lehangoló hónapokig, akár egy évig is keresni a megfelelő állást, főleg, ha nap, mint nap elutasítják az embert. A pozitív hozzáállás azonban átsegítheti az pályázókat a nehéz pillanatokon, időszakokon. Íme, néhány jó tanács.

Lendüljön bele!


Mindig az első lépés a legnehezebb. Az önéletrajz megírása, a képességek, szándékok tudatosítása, a célok kitűzése – ezek a legkeményebb feladatok. Ezek után már egyre izgalmasabb dolgok következnek. Az új ismeretségek, beszélgetések, izgalmas lehetőségek annyira magukkal ragadhatják az álláskeresőt, hogy már szinte unalmasnak tűnhet megállapodni valahol.

Időt az álláskeresésre!

A munkakeresés gyakran csak másodlagos tevékenységnek tűnik minden más mellett. Ez természetes, hiszen ha a jelentkező teljes állásban dolgozik, vagy családja van, igen nehéz időt szakítani olyan dolgokra, amelyeknek nincs pontos határideje. Fontos azonban, hogy minden héten, vagy akár minden nap legyenek meghatározott időközök, akár csak 10-15 percek, amikor visszatérhet a hosszú távú terveihez. Ezek a kis időráfordítások összeadódnak, így az álláskereső végül képes lehet megvalósítani a céljait.
 
Nem veszíthet!

Az állásvadászat egy olyan sport, ahol senki sem veszíthet! Az összes sikertelen interjú, a kellemetlen telefonok és minden elutasítás pontot ér, továbbléphet a következő szintre. Nincs az a vesztes szituáció, amiből ne tanulna valamit. A tapasztalatok csak erősítik az embert, így egyre közelebb kerülhet az álommunkához.

Mit kezdene, ha biztosan tudná, hogy nem érheti kudarc?

Az ihlet nem mindig jön egyszerűen. Sokat segít az álommunka megtalálásában, ha a pályázó felteszi magának a legfontosabb kérdést: „Mihez kezdenék, ha biztosan tudnám, hogy nem érhet kudarc?” Pörgesse fel a képzelőerejét és vonja le a következtetést! Milyen foglalkozások fordultak meg a fejében?