Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Hírek > V. Pneumobil Verseny

V. Pneumobil Verseny

2011. november 7., 08:49
Az egri Bosch Rexroth Pneumatika Kft., valamint a budapesti Bosch Rexroth Kft. ötödik alkalommal hirdet versenyt felsőoktatási intézmények hallgatóinak, pneumatikus hajtással rendelkező járművek tervezésére és kivitelezésére.

Az elkészített „járművek” több versenyszámban mérik össze teljesítményüket: a megtett legnagyobb távolság, az ügyességi és a gyorsulási kategóriákban. A legfontosabb értékelési szempont a megoldás műszaki eredetisége és a kivitelezés technikai színvonala.

A versenyre egyetemi és főiskolai oktatási intézmények maximum 4 fős csapatai nevezhetnek (intézményenként legfeljebb 3 csapat). A nevezéskor valamennyi csapattagnak, a verseny napján pedig a benevezett csapattagok közül minimum 2 főnek hallgatói jogviszonnyal kell rendelkeznie. A nevezésnek tartalmaznia kell a felelős csapatvezető (műszaki felkészítő tanár) adatait, aki az adott intézmény oktatója, valamint a csapat kapcsolattartójának elérhetőségét (a kapcsolattartó lehet csapattag hallgató is). 

Közkívánatra 2012-ben újként bevezetetjük a „senior kategóriát”. Ide azok a végzett hallgatók nevezhetnek, akik az előző évi versenyek valamelyikén részt vettek, és egykori alma materük biztosítja részükre a korábbi kész járművet. Ehhez a járműhöz, újabb Rexroth elemeket nem biztosítunk, egyebekben pedig a 2012 évi versenykiírásnak kell megfelelniük. 

A versenyre szóló jelentkezést a honlapról letölthető „Nevezési lapon” kell eljuttatni a nevezési címre. 

A Pneumobil versenyen részt vett összes hallgatót „Drive&Control Bizonyítvánnyal” tünteti ki a vállalat, melyben elismeri a versenyre való felkészülés során szerzett szakmai és személyes képességeiket. A versenyen egy csapat járműve elnyeri a „Rexroth Legjobb Pneumobilja 2012” címet. A „Rexroth Legjobb Pneumobilja 2012” csapat, valamint az egyes kategóriák győztesei külföldi tanulmányúton vesznek részt, továbbá a verseny valamennyi helyezettje tárgyjutalomban részesül. A műszaki felkészítő tanárok részére a verseny után két napos szakmai konferenciát szervezünk. 

A versenyre szóló nevezések beküldési határideje: 2011. november 07.

A nevezési cím: Bosch Rexroth Pneumatika Kft. 
3300 Eger, Bánki Donát u. 3. 
illetve a pneumobil@boschrexroth.hu e-mail cím. 

A verseny időpontja: 2012. május 11-12. (péntek-szombat) 
Hazautazás 13.-án (vasárnap reggeltől) 

A verseny helyszíne: Eger, Érsekkert. 

A versennyel kapcsolatos konzultáció időpontja a Miskolci Egyetemen: 

2011. november 8. kedd 14:00-16:00 

Helye: Robert BOSCH Mechatronikai Tanszék, A/5 épület, III. emelet, 302. tanterem 

További információ: http://www.pneumobil.hu