Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Hírek > Mi lehet fontosabb a fizetésnél?

Mi lehet fontosabb a fizetésnél?

2011. november 6., 19:36
Melyek az álláskeresés legfőbb okai? Mivel elégedetlenek azok a munkavállalók, akik váltani szeretnének? Anyagi biztonság vagy szakmai fejlődés? Többek között ezekre a kérdésekre válaszoltak a HVG Állásbörze látogatói.

A korábbi tapasztalatokkal ellentétben a HVG Állásbörze többségében 20-30 év közötti pályakezdő vagy diplomás, tapasztalt válaszadója számára a legfontosabb munkahelyválasztási szempontok között első helyen már nem a fizetés áll, hanem az egyértelmű elvárások. Fontos szerepet kapott a munka-magánélet egyensúlyának biztosítása, a tapasztalatszerzés lehetősége és a vállalati és személyes értékek egyezése is.

Elégedetlen, de bátor munkavállalók

A kérdőív eredményeiből az is kitűnik, hogy a jelenleg is dolgozó munkavállalók többsége elégedetlen a munkájával (42 %), a fizetésével (59 %). Pozitív viszont, hogy az elégedetlen munkavállalók nem félnek váltani, a válaszadók közel 35 százaléka jelenleg is dolgozik és közben már a továbblépésen gondolkodik. A munkahelyváltás okai közt egyre fontosabb szerepet kap a szakmai továbblépés (14,78 %), de az anyagiak is hangsúlyosak (13,35 %). Az anyagiak tekintetében az derül ki: az elégedetlenség egyik oka, hogy a munkavállalók sincsenek tisztában piaci értékeikkel. Sok esetben jóval magasabb fizetéssel lennének elégedettek, mint a szakmájukban piacképes fizetés.

Alternatív karrierlehetőségek

A visszajelzések szerint az állásbörzére látogatók tudatosan építik karrierjüket. Ha úgy érzik, váltaniuk kell, tájékozódnak lehetőségeikről. Az őszi állásbörze látogatói már nem csak a közel 130 kiállító 3141 állásajánlata, hanem számtalan képzési, szakmai gyakorlati vagy diákmunka ajánlat közül válogathattak akár a helyszínen akár online, a börze virtuális terén keresztül.

A HVG Állásbörzén megjelent nagyvállalatok, kis- és középvállalkozások többségében - műszaki, mérnöki, pénzügyi/gazdasági és IT területen - legalább egy diplomával rendelkező, vagy a felsőoktatásban tanuló hallgatók után érdeklődtek.

 

http://www.jobline.hu

www.jobline.hu