Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

 

 

A KÖNYVTÁR BEMUTATKOZÁSA

A Gazdaságelméleti Intézet Könyvára elsősorban a Gazdaságtudományi Kar oktatóinak, kutatóinak és hallgatóinak igényeit kívánja kielégíteni.

A könyvtár könyvállománya kb. 3500 kötet.  Ennek nagy része, idegen nyelvű, elsősorban angol nyelvű szakirodalom.  Számos magyar és idegen nyelvű tankönyv is fellelhető. Ezen kívül 6 féle kurrens magyar és idegen nyelvű folyóirat található meg itt.

A könyvtár gyűjtőköre:

 • gazdaságelmélet
 • mikroökonómia
 • makroökonómia
 • nemzetközi gazdaságtan
 • összehasonlító gazdaságtan
 • gazdaságpolitika
 • matematikai közgazdaságtan
 • társadalomtudományi kutatásmódszertan
 • gazdaságtörténet
 • közgazdasági elméletek története
 • modern közgazdaságtan különböző irányzatai

tudományterületeit öleli fel.

A könyvtár a Huntéka integrált könyvtári rendszert használja így az állományunkban lévő könyvek az internetről is elérhetőek:
http://www.lib.uni-miskolc.hu/hun/katalog/katalog.php

KÖNYVTÁRHASZNÁLATI REND

Könyvtári szabályzatunk a ME Könyvtár, Levéltár, Múzeum könyvtári szabályzatának intézeti könyvtárakra vonatkozó részén alapul.

A könyvtár saját kölcsönzési nyilvántartást vezet, ezért minden olvasónak be kell iratkoznia. A beiratkozás ingyenes, hallgatóknak csak diákigazolvány szükséges. A hallgatók max. 4 könyvet kölcsönözhetnek egyszerre, egyhónapos időtartamra. A tankönyvek a tanulmányi félév végéig maradhatnak az olvasónál. A Gazdaságtudományi Kar oktatói több könyvet is kölcsönözhetnek, számukra nincs időkorlátozás megadva.

A könyvek elhelyezése: Magyar és idegen nyelvű szakirodalom külön, szerző szerinti betűrendben van a polcokon elhelyezve. A tankönyvek, kézi könyvek külön szekrényekben találhatók. A folyóiratok legfrissebb, aktuális számai szabadpolcon állnak. A folyóiratok nem kölcsönözhetőek. Helyben olvasásukra, fénymásolásukra van lehetőség.

Az könyvtár rendjét és csendjét hangos beszélgetéssel vagy más módon zavarni nem szabad!

KÖNYVTÁRI SZÁMÍTÓGÉPHASZNÁLAT

A számítógépeket a könyvtár nyitva tartásának idejében, a könyvtárossal való egyeztetés után a könyvtáros jelenlétében és engedélyével lehet használni. A könyvtári számítógépek kizárólag a Miskolci Egyetem Könyvtár, Levéltár, Múzeum honlapján szereplő adatbázisok használatára szolgálnak. A különböző adatbázisokban való kereséshez, szükség esetén, kérje a könyvtáros segítségét!

ÚJ KÖNYVEINK itt találhatóak.

SZAKDOLGOZATOK

A Gazdaságelméleti Intézet oktatóinál írt szakdolgozatok itt találhatóak.  A szakdolgozatok csak helyben olvashatóak. Kölcsönzésre nincs lehetőség.

NYITVA TARTÁS:

Hétfő 8:00-16:00
Kedd 8:00-16:00
Szerda 8:00-16:00
Csütörtök 8:00-16:00
Péntek 8:00-13:00


Felhasználói igényeit, olvasói észrevételeit, kérem az alábbi e-mail címre küldje:

Könyvtáros: Páczelt Nóra
                     46/565-111/18-99
                     565-194
                     getnora(kukac)uni-miskolc.hu