Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

State of the Future projektzáró Varsóban

2015. február 12., 17:35
2015. február 9-én tartották a Nemzetközi Visegrád Alap által támogatott IVF 21410609 V4 State of the Future Index (SOFI) projektjének záró konferenciáját Varsóban, melyen Bartha Zoltán, a Gazdaságpolitika Tanszék vezetője vett részt. A projekt célja a SOFI („A jövő helyzete”) index visegrádi országokra való kiszámítása, és az abból levonható tanulságok politikai döntéshozókhoz való eljuttatása volt.

A SOFI a Millennium Project nevű amerikai stratégiakutató intézet által kidolgozott index, melynek célja, hogy a gazdaság és társadalom tíz év múlva várható állapotát mérje, és rámutasson arra, hogy miként lehet a legkönnyebben ezt a jövőbeli állapotot kedvező irányba befolyásolni. A Millennium Project 2015-ben a hatodik helyen végzett a Pennsylvania Egyetem által összeállított listán, amelyen a legjobb új ötletet vagy paradigmát kidolgozó ún. „Think Tank”-okat rangsorolták, olyan világhírű intézeteket megelőzve, mint a Fraser Institute, Brookings Institution vagy a European Policy Centre.

A Visegrád Alap által támogatott projektben egyetemünkön kívül még az Olomouci Egyetem, a Szlovák Tudományos Akadémia és a varsói lengyel Millennium Node képviselői vettek részt. A záró konferencián, melyet a Varsói Egyetemen szerveztek, zömében a lengyel központi kormányzat és önkormányzatok döntéshozói, nagykövetségek – így a magyar nagykövetség – képviselői, valamint jövőkutatók vettek részt.

Vissza a listához