Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

 

 
Tanszékvezető Dr. Varga Beatrix
Oktatott tárgyaink

(tantárgyaink tematikái a Tantárgyaink menüpont alatt érhetők el)

Bemutatkozás

Az Üzleti Statisztika és Előrejelzési Tanszék 1999-ben, az Üzleti Információgazdálkodási és Módszertani Intézet megalakulásával, az 1987-től működő Számviteli és Statisztikai Tanszék egyik utódaként kezdte meg működését.

A tanszék oktatási, tudományos kutatási feladatainak ellátásában – a business school jellegből következően – gyakorlat orientált, és az elméletileg megalapozott, a gazdálkodási tevékenység során hasznosítható ismeretek oktatására és az ezeket megalapozó elméleti kutatásokra koncentrál.

A tanszék oktatási és kutatási feladatai a statisztikai szakterületek mellett, illetve azokhoz kapcsolódóan a vállalkozás orientált közgazdasági elemzések és előrejelzések köré csoportosulnak. Az oktatott tananyag, a kutatási fő irányok és területek napjaink igényeinek és feltételeinek kielégítését szolgálják és célunk, hogy azok megfeleljenek a nemzetközi követelményeknek. A tanszék széles körben törekszik szakmai kapcsolatok kiépítésére, egyrészt a vállalkozások, másrészt szakmai szervezetek, például a KSH, valamint a társtanszékek vonatkozásában.

A tanszék céljai közé tartozik a tudományos eredmények gyakorlati alkalmazása.

Az üzleti szférában kialakított kapcsolatoknak kiemelt jelentőséget tulajdonítunk, valamennyi munkatársunk személyesen is törekszik a vállalkozások részére végzett kutatások és megbízási munkák eredményeinek az oktatásban történő hasznosítására.

A tanszék oktatási tevékenysége a Gazdaságtudományi Kar mellett kiterjed a Gépészmérnöki, a Bölcsészettudományi, az Állam- és Jogtudományi Karok képzéseire is. Tanszékünk részt vesz mind a nappali, mind a levelező, a Post-graduális és a Ph.D hallgatók oktatásában is.

 

Az Üzleti Statisztika és Előrejelzési Intézeti Tanszék oktatói:

  • Dr. Szilágyi Roland egyetemi docens
  • Dr. Varga Beatrix egyetemi docens
  • Horváthné Csolák Erika egyetemi tanársegéd
  • Lengyel Levente egyetemi tanársegéd
  • Prof. Dr. Bessenyei Lajos rector emeritus
  • Dr. Vukovich Gabriella a KSH elnöke, címzetes egyetemi tanár