Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Roska Tamás Tudományos Előadás pályázat

2022. szeptember 8., 14:30
Roska Tamás Tudományos Előadás pályázat
Az Országos Tudományos Diákköri Tanács 2022-ben harmadik alkalommal hirdette meg a Roska Tamás Tudományos Előadás pályázatát. A Roska Előadásra a pályázati kiírásnak megfelelő doktorjelöltek, végzős doktoranduszok, valamint a 2021. január 1-ét követően a pályázat benyújtásáig PhD/DLA fokozatot szerzett fiatal kutatók, oktatók pályázhatnak.
Pályázati határidő: 2022. szeptember 30.

Pályázati felület: http://roskapalyazat.otdt.hu/login

2022. évi pályázati kiírás: https://otdk.hu/hallgatoknak/roska-eloadas

A Roska Tamás Tudományos Előadásról:

Az Országos Tudományos Diákköri Tanács (OTDT) a felsőoktatás különböző képzési szintjein történő tehetséggondozó, tudományos kutatói tevékenység folyamatosságának támogatása és perspektíváinak felmutatása, a tehetség elismerése és a fiatal kutatói teljesítmények megismertetése, valamint Roska Tamás tudományterületeket összekapcsoló, nemzetközileg elismert kutatói életműve előtti tiszteletadás céljából hozta létre 2018 nyarán a Roska Tamás Tudományos Előadás intézményét, amely szakmai fórumot, bemutatkozási lehetőséget biztosít doktoranduszok számára. Az Előadás célja, hogy bemutassa a PhD/DLA-doktori képzésben rejlő lehetőségeket, ezzel is orientálva az Országos Tudományos Diákköri Konferencia (OTDK) résztvevőit, hogy a későbbiekben kutatóként dolgozzanak.

Az Előadás megtartására 2023 tavaszán, a 36. OTDK 16 tudományterületi szekciójában harmadik alkalommal kerül sor, ami szekciónként egy-egy előadást jelent. A pályázók közül értő zsűrik által kiválasztott 16 előadást plenáris ülésen kell majd az OTDK adott tudományterületi szekciójában bemutatni.

Az OTDK-n Roska Tamás Tudományos Előadás egy-egy tudományterületi szekcióban kétévenként csak egy van, így jelentős szakmai elismerésnek minősül, emellett 300 000.- Ft pénzdíj, emlékérem és oklevél is jár hozzá.

Vissza a listához