Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

TÁMOP 4.1.2.A/1-11/1-2011-0046 projekt

„Az ME GTK és MÜTF Nemzetközi gazdálkodás szakának
angol és magyar nyelvű digitális tananyagfejlesztése”


A Miskolci Egyetem Gazdaságtudományi Kara és az Edutus Főiskola közötti együttműködés keretében megvalósuló TÁMOP 4.1.2.A/1-11/1-2010-0046 jelzés számú projekt „Az ME GTK és MÜTF Nemzetközi gazdálkodás szakának angol és magyar nyelvű digitális tananyagfejlesztése” címet viseli. A projekt legfőbb célkitűzése olyan, a piaci igényekhez alkalmazkodó, naprakész, angol és magyar nyelvű e-learning tananyagok kidolgozása, melyek hozzájárulnak a képzési paletta fejlődéséhez, a felsőoktatás nemzetközivé válásához, továbbá lehetőséget nyújtanak az oktatók és hallgatók számára a nyelvi kompetenciáik fejlesztéséhez. A hosszú távú cél, hogy a két intézményben végzett hallgatók tudása és elsajátított kompetenciái versenyképesek legyenek a munkaerő-piaci igényeknek megfelelően.

A projekt keretében a két intézmény 43 darab tananyag fejlesztését vállalta, melyek közül 40 darab angol nyelvű, 3 darab pedig magyar. A tananyagok a MÜTF tekintetében a szak mindegyik kötelező tárgyát érintik, a ME GTK esetében 9 tárgyat. A tananyagfejlesztés mellett több mint 100 oktató pedagógiai módszertani fejlesztése történik meg.

A vezetés elsődleges célja az elektronikus tananyagok fejlesztésén túl egy rugalmas, felhasználóbarát környezet kialakítása interaktív, újszerű oktatási módszerekkel összhangban, melyek megfelelnek a kor és a hallgatók által elvárt követelményeknek.

A konzorcium tagjai: Miskolci Egyetem és az Edutus Főiskola.

Szakmai együttműködő partnerek: LSI Informatikai Oktatóközpont; NORRIA Észak-Magyarországi Regionális Innovációs Ügynökség Nonprofit Közhasznú Kft.; Babes-Bolyai Tudományegyetem Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Kar; Újvidéki Egyetem, Szabadkai Közgazdasági Kara.

Elnyert támogatás: 185 millió Ft

A projekt összköltsége: 195 millió Ft

A projekt időtartama: 2012.01.01.-2013.12.31. (Fenntartási időszak: a 2018/2019. tanév tavaszi vizsgaidőszak végéig)

A projekt vezetése:


Az elkészült tananyagok vázlatai...

E-learning portál...

 

Letölthető anyagok:

Projektindító értekezlet (2012. január 12.) prezentáció

Tájékoztató megbeszélés (2012. szeptember 27.)

GANTT

1. Szakmai beszámoló

2. Szakmai beszámoló

3. Szakmai beszámoló

4. Szakmai beszámoló

5. Szakmai beszámoló

Záró szakmai beszámoló