Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.
[0]

Üdvözöljük

a Miskolci Egyetem Gazdaságtudományi Kar


Pénzügyi és Számviteli Intézet

honlapján!

 

Intézetigazgató: Dr. Pál Tibor intézetigazgató, tanszékvezetõ, egyetemi docens

 

Tel: +36-46-565-202
Fax: +36-46-565-203
E-mail: stagnes@uni-miskolc.hu

 

 

 

Nagy érdeklődés a Pénzügyi és Számviteli Intézet jubileumi, X. Szakmai Napján

Esemény kezdete:2017. november 29.
A Miskolci Egyetem Gazdaságtudományi Karán 2017. november 28.-án a FINTELLIGENCE Pénzügyi Kultúra Központ és a Magyar Könyvvizsgálói Kamara Borsod-Abaúj-Zemplén megyei szervezete közreműködésével komoly érdeklődés mellett került megrendezésre „Az adórendszer és a könyvvizsgálat aktuális kérdései” címmel Pénzügyi és Számviteli Intézet jubileumi, X. Szakmai Napja.

 A több mint száz könyvvizsgáló és közel százötven egyetemi hallgató mellett jelentős számban vettek részt a Nemzeti Adó és Vámhivatal munkatársai, vállalati szakemberek és egyetemi oktatók. Dr. Pál Tibornak a Magyar Könyvvizsgálói Kamara elnökének és Weilandics Miklósnak a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Adó- és Vámigazgatósága igazgatójának megnyitóját követően dr. Szeleczki Zsuzsanna a Nemzetgazdasági Minisztérium helyettes államtitkára, Adó- és Vámszakmai Hatósági és Felügyeleti Ügyekért Felelős Szakmai Helyettes tartott előadást Új irányok az adóigazgatásban címmel, majd Czinege Attila a Nemzeti Adó és Vámhivatalának ellenőrzési szakfőigazgatója beszélt az ellenőrzés korszerűsítéséről, illetve az elektronikus ellenőrzés 2018-as fejlesztéséről.

 

A konferencián szóba kerültek még aktuális számviteli és könyvvizsgálati kérdések, államháztartással kapcsolatos jogszabályi változások, valamint a résztvevők tájékoztatást kaptak a Magyar Államkincstár szervezeti keretein belül felállításra került az Önkormányzati ASP Központ feladatairól az ASP rendszer működéséről. Elhangzott, hogy a következő, márciusi szakmai nap kiemelt témája a pénzügyi kultúra fejlesztése lesz.