Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Pályázatok


Mesterképzés Németországban - Karrier Magyarországon!
Mummert – ösztöndíj a holnap menedzsereinek Közép- és Délkelet-Európából


A Rochus és Beatrice Mummert – Alapítvány együttműködésben a a Robert Bosch – Alapítvánnyal több éves ösztöndíjprogramot kínál top-menedzsment képzés céljából közép – és délkelet- európai hallgatók számára, akik közgazdasági- vagy mérnöki képzésben vesznek részt. A Mummert – Alapítvány ösztöndíja két éves master képzést biztosít a német Kölni Egyetemen (Universität zu Köln) illetve az Aacheni Rajna-Vesztfáliai Műszaki Főiskolán (Rheinisch-Westfälische Technische Hochschule Aachen)

További információk magyarul
További információk németül
Kérdések és válaszok angolul
Kérdések és válaszok németül
Angol nyelvű összefoglaló
Német nyelvű összefoglaló

 

KARRIER Alapítvány – egy sikertörténet kezdete


Az Észak-Magyarországi Regionális Fejlesztési Ügynökség Kht. 2008. februárjában megalapította a KARRIER Közgazdász Szakemberek Gyakorlati Képzéséért Alapítványt.

Az Ügynökséget az Alapítvány létrehozásában mindenek előtt az a cél vezérelte, hogy az Észak-magyarországi régió felsőoktatási intézményeinek gazdaságtudományi karain tanuló hallgatók, illetve friss diplomások elhelyezkedési esélyeit javítsa.

Ismeretes, hogy az Észak-magyarországi régióban magas kvalifikáltságot szerzett, friss diplomás munkaerő túlnyomó többsége – nem találva megfelelő munkahelyet - térségelhagyóvá válik. Ezt a problémát kívánja enyhíteni az Alapítvány keretei között létre hozott, és szeptembertől bevezetésre került gyakornoki program.

A Nyugat-Európában nagyon jól bevált és széles körben alkalmazott módszer hazánkban kevéssé ismert. Létjogosultságát erősíti a bolognai rendszer bevezetése a felsőoktatásban, melyben a főiskolai szinten tanuló diákok gyakorlati képzése jóval nagyobb jelentőséget kap.

Ennek szellemében az Alapítvány kiemelten fontosnak tartja, hogy a fiatalok az elméleti képzés során elsajátítottakat a gyakorlatban is alkalmazni tudják, a megszerzett ismereteiket a valós gazdasági környezetben is kipróbálhassák és fejleszthessék.

Az Alapítvány együttműködő partnereinek bevonásával, pénzeszközökkel kívánja segíteni a pályázatain nyertes hallgatókat, pályakezdőket abban, hogy a régióban működő vállalatoknál, intézményeknél gyakorlati tapasztalatokra tehessenek szert, akár több hónapos szakmai gyakorlat keretében.

Az Alapítvány kuratóriumának döntése alapján, az ösztöndíjas gyakornoki programba felvételt nyerő fiatalok közül, jelenleg hét közgazdász hallgató tölti gyakornoki idejét különféle szakterületeken az Ügynökség szervezeti keretei között. Az ösztöndíjasok szakmai fejlődését és gyakorlati problémáik megoldását mentorok segítik, akik munkaterv alapján napi feladatokkal látják el fiatal kollégáikat, konzultációs segítséget, szakmai útmutatást biztosítva számukra.

Az Ügynökség, élen járva a gyakornoki foglakoztatásban, motiválni kívánja a régió többi gazdasági szereplőjét is abban, hogy a fiatalok minél nagyobb számban és minél szélesebb körben kaphassanak rutinszerzési és egyben bizonyítási lehetőséget.

A fiatal szakemberek hasznosítható, magasabb szintű szaktudás birtokában válhatnak régiónk munkaerőpiacának esélyesebb szereplőivé.