Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Együttműködési megállapodás az Országos Betétbiztosítási Alappal

2018. június 5., 09:40
A pénzügyi, közgazdasági képzést segítő együttműködési megállapodást kötött az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA), valamint a Miskolci Egyetem Gazdaságtudományi Kara. A megállapodás alapján az OBA szakértői bekapcsolódnak a Gazdaságtudományi Kar alap és mester szintű pénzügyi, közgazdasági, valamint nemzetközi gazdálkodási képzésébe, az egyetem szakkollégiumi tehetséggondozásába, valamint a PhD hallgatókkal kapcsolatos konzultációkba.

„A 2018-ban 25 éves működését ünneplő OBA kiemelt feladatának tekinti, hogy hozzájáruljon a hazai közgazdász szakmai műhelyek működéséhez. Elkötelezettek vagyunk a Miskolci Egyetemmel korábban megkezdett együttműködésünk jövőbeni mélyítésében, az intézmény közötti kapcsolatok fejlesztésében.” – mondta Kómár András, az OBA ügyvezető igazgatója.

Az együttműködési megállapodással az OBA munkaszervezete elkötelezettséget vállalt arra, hogy a hazai, valamint európai betétbiztosítás szabályairól, a bankszanálási tevékenységről, valamint a befektető-védelmet érintő ismeretekről átfogó tájékoztatást, további tudományos kutatási lehetőséget nyújt a miskolci egyetemistáknak.

„Az egyetem feladata hogy korszerű ismeretekhez juttassa hallgatóit. A gazdasági válságot követően a válságkezelés és pénzügyi kultúrába tartozó ismeretek és gyakorlat egy jelentős része az OBA-nál halmozódott fel, így különös öröm számunkra, ha ezek a Miskolci Egyetem hallgatói számára közvetlenül is hozzáférhetőek lesznek.” – mondta Veresné Somosi Mariann, a Miskolci Egyetem Gazdaságtudományi Karának dékánja.

Az OBA már a múltban is rendszeres meghívottja volt a Miskolci Egyetem Gazdaságtudományi Karának, a betétbiztosítási szakemberek emellett rendszeres előadói a Pénzügyi és Számviteli Intézet által szervezett pénzügyi kultúra fejlesztésre irányuló konferenciáknak és más szakmai eseményeknek, valamint szakmai támogatója és kiállító partnere az ország első Fintelligence Pénzügyi Oktatási Centrumának, mely 2018. március 8-án nyílt meg a Miskolci Egyetemen.

Vissza a listához