Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Nagy érdeklődés a Pénzügyi és Számviteli Intézet VIII. Szakmai napján

2016. december 20., 14:10
2016. december 1-jén „Az adórendszer és a könyvvizsgálat aktuális kérdései” címmel rendezte meg VIII. Szakmai Napját a Pénzügyi és Számviteli Intézet, a Miskolci Egyetem Gazdaságtudományi Karának meghívott oktatói, a Magyar Könyvvizsgálói Kamara tagjai, az intézettel kapcsolatban álló gazdálkodó szervezetek képviselői, hitelintézeti szakmai partnerek és a pénzügy-számvitel szakos FOK, BSC és számvitel szakos MSC hallgatók részvételével.

Prof. Dr. Pál Tibor intézetigazgató megnyitó szavai után elismerések átadására került sor a több éve fennálló szakmai-oktatási együttműködés keretében a Nemzeti Adó-és Vámhivatal egyetemi oktatásban közreműködő munkatársai részére. A délelőtti előadások során elsősorban ellenőrzési és adózási témakörök kerültek terítékre.

 

Az első előadó a Nemzetgazdasági Minisztérium adószakmai ügyekért felelős helyettes államtitkára Tamásné Czinege Csilla volt, aki „Partnerként egyszerűbb” címmel tartott aktuális és érdekfeszítő előadást a NAV adókapcsolatok korszerűsítésében, átalakulásában betöltött szerepéről.

 

Őt követte Czinege Attila a Nemzeti Adó- és Vámhivatal ellenőrzési szakfőigazgatójának előadása „Adóhatósági ellenőrzés (múlt, jelen, jövő)” címmel.

A délelőtti program lezárásaként szintén NAV-os témakörben Weilandics Miklós igazgató a Borsod Megyei Adó-és Vámigazgatóság képviseletében a megye 2016. évi adóellenőrzési tevékenységének főbb jellemzőiről beszélt.

A délután folyamán hitelintézeti és költségvetési témakörökben hallhattunk előadásokat.

Dr. Kovács Levente a Bankszövetség főtitkára, (a Nemzetközi Pénzügyi Intézeti Tanszék vezetője) a bankadó változásaival foglalkozott.

Dr. Gál Jolán könyvvizsgáló a hitelintézetek pénzügyi szabályozásában bekövetkezett változásairól tartott előadást.

Garáné Magyar Katalin gazdasági igazgató helyettes (Miskolci Semmelweis Kórház és Egyetemi Oktató Kórház) pedig a pénzügyi a és költségvetési beszámolók készítésének gyakorlati problémáit részletezte.

A felmerült kérdések megvitatására is lehetőség volt a program befejezéseként.