Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Dél-Kaukázus a középpontban

2016. június 7., 18:50
A következő akadémiai évben karunk együttműködése a dél-kaukázusi régió kiemelt felsőoktatási intézményeivel új szakaszába léphet, köszönhetően az ERASMUS+ mobilitási program támogatásának.

Örömmel adjuk hírét, hogy sikerrel pályáztunk mobilitási kapacitásokra az Ivane Javakhshvili Állami Egyetemmel és a Jereváni Közgazdasági Állami Egyetemmel. Az elnyert támogatás oktatók és doktoranduszok cseréjét teszi lehetővé Miskolc, valamint a grúz, illetve örmény lokációk között, a 2016/2017-es tanévben.

Az együttműködés nem előzmények nélküli. Karunk kollégája a Nemzetközi Visegrádi Alap segítségével 2013-tól adott elő a tbiliszi egyetemen, hazánk és a kelet-közép-európai térség gazdasági átmenetének eredményeiről. Idén a két intézmény között együttműködési megállapodás aláírására is sor került.

A jereváni egyetemmel ebben a tanévben indult el hasonló együttműködés.

Karunk stratégiai célja, hogy hidat építsen Magyarország, a visegrádi régió és a Dél-Kaukázus államai között. A gazdasági transzformációról, integrációról és globalizációról gyűjtött tapasztalataival segítse Grúzia és Örményország fejlődését, felsőoktatásának fejlesztését a közgazdaság- és az üzleti tudományok terén.