Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Hallgatóink győzelmével zárult a XIV. Országos Pénzügyi Esettanulmányi Verseny!

2016. február 8., 16:10
A Széchenyi István Egyetem Kautz Gyula Közgazdász Szakkollégiuma és Kautz Gyula Gazdaságtudományi Kara 2003 óta minden év februárjában megrendezi az ország egyik legnagyobb esetmegoldó versenyét.

A 2016. február 5-7. között rendezett versenyre 15 felsőoktatási intézmény csapata jelentkezett, köztük határon túli intézmények is.

 

Ebben az évben a ORA GROUP – HO-RA Kft. esettanulmányát kellett a hallgatóknak feldolgoznia.

Két nap (3+8 óra)  állt a résztvevő csapatok rendelkezésére, hogy elkészítsék nyolc oldalas vezetői összefoglalójukat, Excel munkafüzetüket és prezentációjukat.

A csapatok megoldásait szombat este egy - a partnerintézmények oktatói kollégáiból és vállalati szakemberekből álló – előzsűri vizsgálta meg annak érdekében, hogy eldöntsék, mely csapatok jutnak az üzleti élet rangos képviselőiból álló „A” és „B” zsűri elé (Az egyetemünket a csapat felkészítője Süveges Gábor, tanársegéd képviselte; az „A” zsűribe a legjobb 6 megoldást nyújtó csapat jutott).

Nagy örömünkre szolgál, hogy a verseny történetében először a Miskolci Egyetem hallgatói szerezték meg az első helyet.

A nyertes csapat tagjai:

  • Fodor Kitti -  Számvitel mesterszak
  • Gergely Zita -  Számvitel mesterszak
  • Opravel Konrád  -  Gazdálkodás és menedzsment  alapképzési szak
  • Seres Máté   -  Pénzügy és számvitel alapképzési szak

 

Hallgatóink a verseny valamennyi részében (Excel, előadás, kérdések és válaszok) nagyon magas, kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtottak, és ennek is köszönhetően a verseny egyetlen különdíját is megszerezték, melyet a BUSCH - Hungária Kft. ajánlott fel.

Hallgatóink közel 300.000 Ft-os jutalommal gazdagodtak, de talán ettől is nagyobbra értékelték a versenytársak és a zsűri elismerését!

A versenyről a Győr+ TV készített felvételt, mely az alábbi linken tekinthető meg.

Gratulálnuk hallgatóinknak, további sikereres szereplést kívánunk!

A versenyen nagyon jól éreztük magunkat, köszönjük a Széchenyi István Egyetem Kautz Gyula Közgazdász Szakkollégiumának és Kautz Gyula Gazdaságtudományi Karának a kiváló szervezést.

 

Légy része Te is a Kar sikereinek! Várjuk jelentkezésedet tavasszal induló esetmegoldó kurzusainkra, tréningjeinkre.
További információ: Süveges Gábor, suveges.gabor@uni-miskolc.hu

Süveges Gábor