Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Kihelyezett tanszéket hoz létre Karunkon az Állami Számvevőszék

2015. november 17., 16:50
2015. november 10-én együttműködési megállapodás aláírására került sor a Miskolci Egyetem és az Állami Számvevőszék között, amely kimondja, hogy a Miskolci Egyetem Gazdaságtudományi Kara Vezetéstudományi Intézete keretében sor kerül egy kihelyezett tanszék felállítására.

2015. november 10-én együttműködési megállapodás aláírására került sor a Miskolci Egyetem és az Állami Számvevőszék között. A megállapodás annak jegyében született, hogy a Miskolci Egyetem nem csupán a gazdasági élet szereplőivel, hanem a magyar társadalom nem kevésbé fontos egyéb állami szereplőivel is szerződéses formában kívánja rögzíteni az együttműködés kereteit.

 

A megállapodás szerint az együttműködés négy nagy területet ölel fel:

-Együttműködés a közpénzekkel és a közvagyonnal való gazdálkodás területén;

-Együttműködés a tudományos kutatás, a szakértői tevékenység és a közpénzügyi ismeretterjesztés területén;

-Együttműködés a korrupció elleni küzdelemben;

-Együttműködés a két fél tevékenységének társadalmi hasznosulását támogató területeken.

 

A megállapodás kimondja azt is, hogy a Miskolci Egyetem Gazdaságtudományi Kara Vezetéstudományi Intézete keretében sor kerül egy kihelyezett tanszék felállítására. E tanszék legfontosabb feladata az lesz, hogy a közjó érdekében megvalósítsa az előbbiekben jelzett együttműködési területeken való tevékenységet.

A megállapodást Budapesten, az Állami Számvevőszék székházában írta alá Prof. Dr. Torma András rektor és Domokos László elnök. Az ünnepélyes aláíráson jelen volt Veresné Prof. Dr. Somosi Mariann dékán és Dr. Pulay Gyula igazgató, a kihelyezett tanszék leendő vezetője.